Lapių būna įvairių. Šita cukrinė, todėl kalba apie cukrinį diabetą ir technologijas.
0
0,00 
0 items
No products in the cart.

2021-04-17 Išmaniosios diabeto kontrolės technologijos ir dirbtinė kasa

2021-04-17 VšĮ Cukrinė Lapė suorganizavo seminarą “Išmaniosios diabeto kontrolės technologijos ir dirbtinė kasa”.

Efektyvi pirmojo tipo cukrinio diabeto kontrolė – tai ne gyvenimo būdas, o darbas, trunkantis 24 val. per parą, 7 dienas per savaitę. Jis vargina ir niekada nesuteikia atostogų, reikalauja aktyvaus paties sergančiojo ir jo artimųjų įsitraukimo, laiko, dėmesio, koncentracijos ir žinių.
Išmaniosios technologijos radikaliai pakeitė žmonių gyvenimus: paslaugų teikimą, bendravimą, namų ruošą, apsipirkimą, keliones ir profesinę veiklą. Ypač reikšmingai išmaniosios technologijos keičia sveikatos priežiūros sritį, taip pat ir cukrinio diabeto kontrolę. Ne vieną dešimtmetį puoselėta dirbtinės kasos idėja pagaliau pradėjo virsti realybe. Šiandien galima visiškai aiškiai konstatuoti, kad gyvename diabeto technologijų revoliucijos laikais, tereikia pasinaudoti tuo, ką ji gali pasiūlyti ir nusiteikti, kad ateityje bus tik dar geriau.
Cukrinė Lapė pradėjo savo veiklą 2018 metais. Socialinio tinklo Facebook puslapis po truputį išaugo į informacinę svetainę https://cukrinelape.com, o 2021 metais įsteigta viešoji įstaiga Cukrinė Lapė, kurios pagrindinė misija – edukuoti cukriniu diabetu sergančius asmenis, jų šeimos narius ir visuomenę apie šią kol kas neišgydomą, bet išmaniosiomis technologijomis efektyviai valdomą ligą.
Seminarą vedė Laura Gedgaudaitė – farmacininkė, pedagogė, straipsnių autorė, viena iš Cukrinės Lapės kūrėjų, pati nuo 1995 m. serganti pirmo tipo cukriniu diabetu ir nuo 2018 m. naudojanti pasidaryk pats tipo dirbtinės kasos sistemą AndroidAPS.
Seminaro metu auditorija buvo supažindinta su naujausiomis diabeto kontrolės technologijomis: tradicinėmis, bevamzdėmis ir sensoriaus integraciją turinčiomis insulino pompomis, gliukozės sensoriais bei išmaniosiomis programėlėmis, integruojančiomis atskiras priemones į vieningai funkcionuojančią dirbtinės kasos sistemą. Buvo paaiškinta kuo skiriasi komercinės ir pasidaryk pats tipo uždaro ciklo (angl. closed loop) sistemos, kokius svarbius asmeninius parametrus būtina nustatyti, norint efektyviai jas naudoti ir ką technologijų gamintojai žada artimiausioje ateityje.

PROGRAMA

  1. Nuolatiniai gliukozės jutikliai (sensoriai) – diabeto kontrolės pagrindas.
  2. Insulino pompa: kurią pasirinkti?
  3. Išmanumo niekada nėra per daug – bet gali būti per mažai.
  4. Kas tai yra uždaro ciklo (closed loop) sistema?
  5. Komerciniai ir pasidaryk pats (Do It Yourself) dirbtinės kasos projektai
  6. Ko reikia, norint pasidaryti dirbtinę kasą?
  7. JDGBK – jūsų diabetas gali būti kitoks
  8. Saugumas – pirmiausia.
  9. Diskusija
Skip to content